Vad händer nu?

Jag har inte skrivit om detta än, ibland känns det overkligt. Men jag kommer bli utskriven från behandlingshemmet. Jag har vetat det ett tag nu men vet fortfarande inte när, var eller hur.

Jag var ju på PIVA en vecka, när allt var som värst. En vecka var för lite. Men läkaren skrev ut mig bara sådär, antagligen för att jag inte sa så mycket, jag har svårt att prata i sådana situationer. Hon frågade dock om jag hade mörka tankar, ja svarade jag, då sa hon bara ”som vanligt då”. Sedan blev jag utskriven.

Efter PIVA var det tufft… Jag hade ingen ork alls. Det är jobbigt när man vill men inte orkar. Sedan fick jag veta att jag skulle bli utskriven, för att dom inte kan hjälpa mig tillräckligt mycket när jag behöver det. Tex på kvällarna när jag mår som sämst. På PIVA blev jag tipsad om en sluten avdelning med intensiv vård för självskadebeteende, jag tror dom vill att jag ska dit. Ev ett annat behandlingshem där jag kan få mer hjälp. Jag vet inte än. Dom har iallafall sagt att jag inte kommer bli utskriven utan att ha en plan först. Men dom verkar aldrig komma fram till en plan. Varje dag utan att veta vad som ska hända, är väldigt stressande och jobbig.

För någon vecka sen började det dock gå bättre igen. Jag orkar mer, jag försöker använda de strategier och färdigheter jag har lärt mig. Så egentligen hade jag behövt hjälp innan, inte nu. Så känns det iallafall. Jag mår fortfarande väldigt dåligt, men jag orkar och har endå relativt bra kontroll på mina självmordstankar. Något som är mindre bra är dock att jag börjat få mycket flashbacks från mindre bra saker som har hänt mig… Det har jag haft innan men inte så ofta som nu. Det är obehagligt när man upplever samma känslor som man kände i den situationen. Jag hoppas det avtar snart.

I vilket fall som helst så ska jag försöka ta vara på tiden jag har kvar här. Även om det ibland känns meningslöst då jag endå kommer bli utskriven. Ibland vill jag bara ge upp. Men jag försöker tänka på min hund, han är här hos mig igen och det har hjälpt mig väldigt mycket.

Lille Bruno ♡

För att få tankarna på annat, pärlar jag väldigt mycket pärlplattor. Det fungerar bra, det är dock tålamodskrävande! Men jag tycker samtidigt att det är väldigt kul, särskilt när jag hittar nya motiv. Har ni något förslag på motiv så kommentera gärna!

Följ mig gärna på Instagram – @ett.liv.vart.att.levaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *