Struktur

Struktur är viktigt för mig, även om jag ibland kan vara väldigt spontan. Det som fungerar bäst för mig är att ha alla måsten på samma dagar varje vecka, tex sådant som att städa och duscha.

Fördelen med att ha en fast struktur i vardagen är att jag alltid är förberedd på vad som ska ske. Nackdelen är att om något oväntat ska hända på den dagen och tiden är att jag får svårt att planera om. Det blir också svårt för mig om något oväntat händer eller om något blir inställt som jag planerat.

Varje morgon gör jag struktur med personal, då planerar vi dagen. Fasta rutiner står redan på schemat och sedan fyller vi i vad jag kan göra under dagen. Vi gör även en energiinventering (mer om det i nästa inlägg).

Såhär ser mitt schema ut just nu. Idag är det tisdag.

Jag har även hjälp av listor på vad jag ska göra vid vissa tillfällen så att jag inte glömmer något.

Denna lapp sitter på min badrumsspegel för att jag inte ska glömma bort.
Jag har även gjort en städlista.

Jag är inte helt nöjd med min städlista men jag hoppas den kommer att hjälpa. Innan har jag skrivit en ny lista på en postit lapp varje gång jag ska städa. Checkboxarna är för att jag ska kunna checka av vad jag har gjort på listan.

Följ mig gärna på Instagram – @ett.liv.vart.att.levaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *