Energiinventering

Varje morgon gör vi struktur, då gör jag även en energiinventering. Det betyder att jag skattar mina aktiviteter hur mycket energi det tar. Först fyller jag i hur många stjärnor jag har, alltså hur mycket energi jag har. Beroende på hur mycket jag har sovit har jag 10, 15 eller 20 stjärnor att dela upp över dagen. Sedan skattar jag varje aktivitet med 0-5 stjärnor, och om aktiviteten ger + eller -. Detta gör jag för att hitta en balans för min energi.

Städa och duscha tar tex 5 stjärnor, alltså väldigt energikrävande. Promenad däremot ger 5 stjärnor, så att på detta sättet kan jag fylla på med stjärnor och energi.

Sedan räknar jag ut hur många stjärnor jag har kvar vid dagens slut. Igår hade jag 11 stjärnor över, vilket är väldigt bra. Idag har jag -6 stjärnor kvar, det är ju mindre bra och egentligen får det inte se ut så. Anledningen till att jag ligger på så mycket minus idag är för att jag sov dåligt i natt och bara har 10 stjärnor att spendera, samt har många energikrävande aktiviteter på schemat. Tyvärr kan jag inte välja bort något på schemat idag, men annars hade jag försökt flytta på någon aktivitet till en annan dag.

Följ mig gärna på Instagram – @ett.liv.vart.att.levaEtt svar till “Energiinventering”

  1. A skriver:

    Vilken bra grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *