Beroende

Jag har ett beroende jag egentligen vill bli av med, rökningen. Jag röker mycket för tillfället.

Nikotin frigör dopamin, kroppens belöningssystem. Människor med ADHD har en mindre dopamin nivå därför är det vanligt att dessa har lättare att bli beroende och har svårare att sluta.

Socker är också något jag är beroende av. Jag tror det är för att det boostar belöningssystemet. Jag dricker mycket läsk och äter mycket choklad och godis. Det har dock blivit betydligt bättre. Innan hade jag inget stopp, nu kan en godispåse räcka några dagar och jag äter inte upp hela chokladen på en gång. Intaget är fortfarande ganska stort dock, jag behöver något av det varje dag.

Jag har även varit beroende av träning. Jag har ridit mycket och sprungit mycket, nästan lite överdrivet mycket. Det är också ett sätt att frigöra dopamin i hjärnan. Träning i sig är ju väldigt bra, men man behöver även tid för återhämtning. Just nu är jag inte så aktiv och har tappat både styrka och kondition. Jag går ändå en minst en långpromenad om dagen. Jag hoppas på att kunna komma igång med träningen igen men på en balanserad nivå.

Kategorier: Om migLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *